Uvin čaj 50gr Bilje Borča

200,00 rsd

Kategorija:

Opis

Uvin čaj 50gr Bilje Borča

Uvin čaj, koji se priprema od biljke Uva ursi, veoma je popularan prirodni napitak koji rešava oboljenja urinarnog trakta. U narodu je poznat i pod nazivom medveđe grožđe, pa je od davnina sastavni deo tradicionalne medicine. Kad odete kod urologa na pregled, veoma lako se može desiti da će vam preporučiti upravo čaj od uve za urinarne infekcije. Osim što se koristi za lečenje bolesti i infekcije bubrega, bešike i mokraćnog kanala, ovaj napitak svoju upotrebu ima i kod uklanjanja simptoma zatvora, a efikasan je i protiv bronhitisa.

Lekovitost ove biljke leži u njenom sastavu, jer listovi uve sadrže do 11 procenata fenolnih glikozida, a prisutni su tanin i flavonid. Kombinacija ovih sastojaka osigurava da medveđe grožđe ima i antimikrobno dejstvo, a ujedno je i jak antioksidant.

Ono što najbolje karakteriše lekovita svojstva uvinog čaja jeste njegova upotreba protiv infekcija urinarnog trakta. Veoma je efikasan pri sprečavanju i lečenju bolesti poput cistitisa, uretritisa i nefritisa.

Arbutin, koji je glavni sastojak ove biljke veoma lako se apsorbuje u želucu i dospeva u urinarni trakt. On deluje protiv svih mikroba koji su uzročnici upalnih procesa u bešici, pospešuje njihovu eliminaciju i stvara osećaj olakšanja nakon svakog izlučivanja. Uvin čaj za mokraćne kanale ima blagotvorno dejstvo jer smanjuje i samu iritaciju i sprečava pojavu novih infekcija urinarnog trakta.

Takođe, efikasan je i kao diuretik. Brojni antioksidansi kojima ova biljka obiluje pomoćiće da očistite svoj organizam od svih štetnih materija. Uvin čaj je dobar za eliminaciju bakterija i toksina iz bešike, ali i iz creva. Svoju primenu ima i pri sprečavanju dijareje, omogućava hidrataciju organizma ukoliko je došlo do pojačanog gubitka vode.

Zanimljivo je da je korisno piti čaj od uve za regulaciju krvnog pritiska. Brojni diuretici mogu da izazovu iscrpljenost organizma i dovedu do pada nivoa kalijuma. Kako biste izbegli ovaj rizik, savetujemo vam da pijete uvin čaj, jer on neće imati štetne efekte po vaše telo. On će sačuvati kalijum u vašem telu i blagotvorno će delovati na krvni pritisak.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Uvin čaj 50gr Bilje Borča“