Wasabi prah 25gr Mitoku

550,00 rsd

Kategorija:

Opis

Wasabi prah 25gr Mitoku

Vasabi ili japanski ren u Japanu nazivaju još i „nami da“ – suze. Ovaj jak, aromatičan začin koji daje „udarac“ sušiju i koji je sve popularniji na Zapadu i kod nas, pročišćava sinuse, pomaže u smanjenju rizika od raka i srčanih bolesti kao i kod upale zglobova i mišiča.

Takođe se koristi u borbi protiv bakterijskih infekcija, respiratornih problema a pomaže i u smanjenju posledica sezonskih alergija.

Iako ima jak ljut ukus, razlikuje se od kapsaicina, sastojka koji čili papričicama daje ljutinu. Dok od kapsaicina gori jezik, vasabi se oseća u nazalnom prolazu i ukus mu je sličan jakom senfu. Zbog toga što nema uljanu bazu, ljutina kraće traje.

Vasabi sadrži dijetetska vlakna, proteine i ima energetsku vrednost. Kada je reč o mineralima, sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, natrijum i cink, bogat je vitaminom C, A i B6, ima i visok nivo određenih antioksidanasa poput izotiocijanata.

Studije su pokazale da, zahvaljujući izotiocijanatima, vasabi pomaže u borbi protiv određenih vrsta raka – leukemije, raka stomaka, dojke i melanoma. Takođe je dobar u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja, artritisa, bakterijskih infekcija – pre svega ešerihije koli i stafilokoka a pomaže i u lečenju respiratornih oboljenja.

Iako su prednosti vasabija velike, potrebno ga je konzumirati umereno. Ako preopteretite telo vasabijem, možete da uništite svoju jetru jer telo neće moći da procesuira toksine. Takođe, imajte na umu da neki ljudi mogu da budu alergični na vasabi.

Vasabi japonica ima jaka lekovita svojstva i smatra se jednim od faktora za japansku dugovečnosti. Koren ima antialergijska i anti-astmatična, pa čak i anti-anafilaktička svojstva, što ga čini odličnim pomoćnikom pacijentima sa astmom. Vasabi ima još antimikrobno i antigljivično dejstvo, uništavajući stafilokoke i smrtonosnu ešerihiju koli (Escherichia coli). Vasabi ubija i opasnu Helicobacter Pylori, koja izaziva čir i rak želuca.

Osim toga, vasabi deluje protiv zgrušavanja, što sprečava formiranje tromba u krvi. Što se tiče lečenja raka, vasabi učestvuje u blokiranju metastaza, a u kasnijoj fazi, i u uništavanju ćelija raka, i to bez oštećenja normalnih ćelija. U tom smislu, vasabi je moćan alat kod bolesnika sa leukemijom, rakom dojke, problemima sa bešikom, prostatom, pankreasom, plućima i debelim crevom. Vasabi je koristan kod dijabetesa i pomaže kod detoksikacije.

U kombinaciji sa majonezom, vasabi je odličan dodatak jajima i hladnom mesu. Vasabi, u kombinaciji sa sosom od đumbira, svežim korijanderom i belim lukom se koristi kao marinada za odreske.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Wasabi prah 25gr Mitoku“