Ječmeno integralno brašno 500gr Interpak

130,00 rsd

Opis

Ječmeno integralno brašno 500gr Interpak

ečam je jedna od najstarijih žitarica. Najčešće se koristio u pripremi slada za izradu piva. Najnovija istraživanja su pokazala da je ječam vrlo značajan za ljudsku ishranu, i da je među prvima u zdravoj ishrani. Ječam je pun i rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, a sadrži i veoma važne vitamine i minerale.

Obiluje nezasićenim masnim kiselinama, tj. 35 % njih koje smanjuju holesterol u krvi, što nije slučaj ni sa jednom drugom žitaricom. Odlikuje se visokim sadržajem fosfora, magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, cinka, gvožđa, fluora. Sadrži selen i bakar koji su važni sastojci enzima koji su antioksidansi, koji štite organizam od slobodnih radikala, a selen u organizmu smanjuje rizik od karcinoma i kardiovaskularnih bolesti. Bogato je vitaminima E, u manjim količinama A i D. Bogat vitaminima B kompleksa, a posebno se ističu vitamin B5, koji je neophodan za metabolizam ugljikohidrata, masti i belančevine, te vitamin B12, koji je inače redak u žitaricama. Zbog značajnog udela vlakana snižava povišeni holesterol i održava povoljnu ravnotežu crevne mikroflore. Takođe, rastvorljiva vlakna pomažu smanjenju rizika od razvijanja dijabetesa tipa 2.

Ječmeno brašno se može koristiti na više načina – može poslužiti za pravljenje hleba, integralnih pogačica, ali poslastica kao što su palačinke, razne štrudle…

Korišćenjem ječmenog integralnog brašna u svakodnevnoj ishrani čuvate svoje zdravlje.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ječmeno integralno brašno 500gr Interpak“