Kamilica cvet rinfuz 1kg

2.400,00 rsd

Kategorija:

Opis

Kamilica cvet 1kg rinfuz

Priroda je uvek imala odgovor na sve. Mnogi prirodni čajevi koje danas koristimo, koristili su se i vekovima pre. Konkretno kada govorimo o kamilici treba reći da su njena lekovita svojstva prepoznali još Rimljani i Stari Grci. Postoje dokazi da su lekovista svojstva kamilice koristili i Egipćani.

Istorija kamilice

U mnogim drevnim religijama biljka kamilice je bila vezana za bogove Sunca. U drevnom Egiptu kamilica je bila svetinja bogu sunca Ra, kome je predstavljala najbitniju biljku, značajniju od svih drugih. Pronađeno je da su cvetovi kamilice korišćeni u antičkim, egipatskim hijeroglifima koji su stariji više od 2000 godina. Kamilica se cenila ne samo kao biljka koja je mogla da izleči svaku bolest, već ga je i egipatsko plemstvo koristilo u kozmetičke svrhe. Slična verovanja o svemogućim osobinama kamilice, prisutna su i u drugim starim kulturama. Kamilica je navedena kao jedna od devet svetih biljaka drevnog anglo-saksonskog vodiča za biljke. Stari grčki lekari, kao što je Dioskorid, često su pominjali propisivanje kamilice za lečenje raznih bolesti.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice, jedan od najpopularnijih biljnih čajeva na svetu, pravi se od suvog cveća kamilice prelivanjem toplom vodom. Komercijalne kesice za čaj od kamilice sadrže ili čist cvetni prah kamilice ili prah kamiice pomešan sa drugim lekovitim biljem. Čaj od kamilice ima antianksiozna svojstva što znači da može olakšati teskobu. Smatra se i da može pomoći pri uspavljivanju jer sadrži određene antioksidanse, a konzumiranje čaja od kamilice poboljšava ukupni kvalitet sna. Može se koristiti kod proliva, nadutosti, čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, povraćanja i mučnine zbog svojih antiinflamatornih efekata. Čaj od kamilice takođe sadrži antioksidans pod nazivom apigenin, a on može pomoći u smanjenju zapaljenja i smanjiti rizik od nekoliko tipova malignih promena. Antiinflamatorni efekti čaja od kamilice mogu da regulišu nivo šećera u krvi, posebno kada se čaj pije uz obrok. Čaj od kamilice je odličan izvor flavona koji mogu igrati ulogu u poboljšanju zdravlja srca.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kamilica cvet rinfuz 1kg“