Kantarion čaj 50gr Bilje Borča

170,00 rsd

Kategorija:

Opis

Kantarion čaj 50gr Bilje Borča

Kantarion (lat. Hypericum perforatum), takođe i gospina trava, od davnina se u narodu cenio i upotrebljavao za lečenje posekotina, opekotina, hemoroida, zarastanje rana i kao antiseptik (spoljašnja upotreba), a isto i za oboljenja jetre, bolove u želucu i dijareju (unutrašnja upotreba).

Listovi i cvetovi kantariona poseduju velika lekovita svojstva za organizam.

Aktivni sastojci kantariona deluju antidepresivno pa se koristi u tretmanu lakših depresija, uzbuđenja, nervoze, nemira i tegoba u menopauzi. Pokazuje povoljno dejstvo u tretiranju viralnih i retroviralnih infekcija.
Koristi se  kod upala, kao antiseptik, za skupljanje tkiva. Svež nadzemni deo kantariona koristi se za izradu kantarionovog ulja koje se koristi za zarastanje rana i zaceljenje opekotina i kod hemoroida.
Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja.

Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima :  Hipericin može kod osetljivih osoba izazvati fotosenzibilizaciju, pa se ne preporučuje sunčanje tokom terapije prepratima kantariona.
Način pripreme i upotrebe čaja : Jednu supenu kašiku herbe kantariona preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kantarion čaj 50gr Bilje Borča“