Majčina dušica 50gr Bilje Borča

170,00 rsd

Kategorija:

Opis

Majčina dušica 50gr Bilje Borča

Drugi nazivi: babina duša, babja dušica, bakina dušica, bukovica, vreskovina, vrisak, divlji bosiljak, dušicina, dušicka, materina dušica, materka, tamjanika, čubrić, maternika, poljski timijan, poponac, vrisak. Čaj od majčine dušice koristi se višenamenski.

Lekoviti sastojci nalaze se jedino i isključivo u listu i cvetu majčine dušice. Majčina dušica je jak antiseptik za unutrašnje organe, organe za disanje i urogenitalne organe.

Biljka daje snagu koja stimuliše psihičke i fizičke funkcije, a deluje kod oboljenja kao što su:

  • razne neuroze
  • depresije, neurastenije, alkoholizam – za njih je majčina dušica pravi lek. U narodnoj medicini preporučuje se u lečenju alkoholizma jer posle uzimanja čaja dolazi do povraćanja, a osoba koja pije gubi volju za daljim uživanjem alkohola;
  • zatim se koristi kod slabosti i seksualnih smetnji jer pojačava, stimuliše seksualne funkcije;
  • kod plućnih oboljenja kao što su astmabronhitisemfizem, tuberkuloza uzima se čaj ili sirup od majčine dušice jer deluje višenamenski: kao ekspektorans (rastvara sluz, katar) koji olakšava iskašljavanje, kao antiseptik koji umiruje jak kašalj, kao antiseptik koji sprečava širenje infekcije tj deluje antiinflamatorno;
  • za ženske bolesti se koristi kao emenagog (podstiče i reguliše menstruaciju), antiseptik (za infekcije materice);
  • koristi se i za lečenje migrene, bolesti bešike, bubrega, želuca (grčevi), anemije, angine, difterije, padavice, kijavice, nesanice, reume.

Majčinu dušicu ne bi smele uzimati osobe sa komplikacijama žuči, sa akutnim čirom na želucu, osobe slabog želuca i sa komplikacijama na jetri.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Majčina dušica 50gr Bilje Borča“