Noni čaj,25 filter kesica Lekovito

600,00 rsd

Kategorija:

Opis

Noni čaj,25 filter kesica Lekovito

Noni je voće koje se vekovima koristi u Polineziji, Indiji, Tahitiju i na Havajima. Koristi se i kao hrana i kao lek.

~ Osnovna primena ~
— reguliše rad štitne žlezde
— antidepresivno dejstvo
— reguliše krvni pritisak
— nazivaju ga voće sa 1000 blagotvornih uticaja

~ Način konzumiranja ~
U šolju stavite jednu kesicu Noni čaja. Preliti vrelom vodom koja je malo ispod tačke ključanja. Budući da je ovo potpuno prirodan čaj, bez ikakvih dodataka, pa ni dodatih boja i aroma, poklopiti šolju i ostaviti da odstoji 8-10 munuta. Po potrebi dosuti još tople vode. Čaj piti jedan do tri puta na dan. Može se piti i uveče jer smiruje organizam i neće izazvati nesanicu.

Nonijev plod spada u grupu od 80 lekovitih biljaka koje pripadaju medicinski najdelotvornijoj biljnoj grupi starog sveta Rubiaceae, te u Rubiaceae biljnoj grupi ima najveću sposobnost da spaja kseronin.

Raste samonikla, a daje plodove tokom cele godine.

Istraživanja su pokazala da u plodu Nonija postoji više od 150 korisnih sastojaka.

Noni plod ima 800 puta više Proxerina nego ananas koji je do danas bio najveći izvor ovog sastojka.

Proxeronin i proxeronasa su dva sastojka koja omogućavaju ljudskom telu stvaranje XERONINA, najvažnijeg alkaloida za obnovu svih molekula u ćelijama.

Noni voće sadrži 18 raznih aminokiselina, brojne minerale i vitamine kao i različite enzime.

Najčešće se koristi za regulisanje krvnog pritiska, regulisanje nivoa šećera u krvi, povećanje telesne energije, uklanjanje nesanice i neraspoloženja (pomaže prilikom depresivnih stanja), povećanje psihičke stabilnosti, protiv alergija i upala, za uklanjanje bolova…

Pored navedenog dejstva Noni je koristan za sve one koji treniraju. Aminokiseline, koje Noni sadrži, pospešuju razvoj mišića i podržavaju funkciju štitne žlezde. Redovnom upotrebom čaja od Nonija može se smanjiti rizik od infarkta i rizik od izliva krvi u mozak. Noni čaj pomaže i u probavi pa time smanjuje moguće probleme digestivnog trakta. Može biti korisna dopuna u terapiji raznih bolesti zavisnosti: pušenje, alkoholizam, narkomanija.., jer upotrebom Nonija smanjuju se simptomi odvikavanja, čime se proces daleko lakše podnosi.

Dejstvo Noni čaja je najbolje ako se koristi od 3 do 6 meseci u kontinuitetu.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Noni čaj,25 filter kesica Lekovito“