Pšenične sušene klice 250gr Interpak

70,00 rsd

Opis

Pšenične sušene klice 250gr Interpak

Klica sadrži sve esencijalne elemente za razvoj života, a to su: esencijalne aminokiseline, esencijalne masne kiseline, makromolekularne ugljene hidrate, vitamine neophodne za razvoj, mineralne materije, enzime, hormone i sve druge supstance za razvoj novog života. Kao takva, klica predstavlja savršen prehrambeni proizvod u kojem su nutritivno izbalansirane sve prehrambene komponente. Posebno se naglašava visok sadržaj tokoferola i to onih prehrambenog značaja.

Pšenica se najćešće koristi u obliku brašna, ali su pšenične klice čudesan izvor energije. Ovo prirodno sredstvo se koristi za jačanje organizma. Organski fosfati koji se nalaze u pšeničnim klicama pogoduju svima koji osjećaju mišićnu slabost, kao i osobama koje imaju tegobe sa varenjem.

Mada predstavljaju svega 3% mase celog zrna, upravo pšenične klice predstavljaju njegov najhranljiviji deo: one su bogat izvor belančevina (oko 25%), vitamina B1, B2, B6 i E koji je važni antioksidans i pozitivno deluje na zdravlje kože, i gvožđa. Pšenične klice sadrže i selen koji ima važnu ulogu u zaštiti srca i krvnih sudova. Takođe, one sadrže i oktakosanol koji utiče na otklanjanje zamora.

Pšenična klica se može konzumirati u naturalnom obliku pomešana sa jogurtom ili nekim drugim mlečnim proizvodom ili blago propržena gde može poslužiti kao odlična zamena jezgrastom voću u kolačima i drugim konditorskim proizvodima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pšenične sušene klice 250gr Interpak“