Vranilova trava (Divlji origano) rinfuz 1kg Bilje Borča

1.500,00 рсд

Kategorija:

Opis

Vranilova trava (Divlji origano) rinfuz 1kg Bilje Borča

Divlji origano, u narodu poznatiji kao vranilovka, vranilova trava, mravinac, bakina trava, dobra misel, divlji mažuran, džodžan, je lekovita biljka koju bi svako od nas trebao da ima u svom domu. Najčešće se koristi u obliku čaja ili uljanih kapi koje možemo sami napraviti.

Vranilova trava je autohtona biljka mediteranskih regiona južne Evrope i centralne i južne Azije, ali moguće je uzgajati je u bilo kom regionu umerene klime. Latinski naziv za ovu biljku je Origanum vulgare.

Ova aromatična biljka, pomalo opora i gorka, prirodni je lek za nesanicu i opuštanje, grčeve, stomačne tegobe, plućne bolesti i higijenu usta. Takođe se koristi za lečenje urinarnih infekcija i upala vezanih za urinarni trakt.

Vranilova trava osim antiseptičnog dejstva deluje i antigljivično. Zato se smatra idealnom u borbi protiv kandidijaze. Po svojim svojstvima smatra se najmoćnijim prirodnim antibiotikom, a naročito je efikasna protiv bakterija iz roda stafilokoka. Dobre efekte ulje vranilovke pokazalo je i protiv ešerihije koli, salmonele i drugih čestih bakterija.

Ukoliko pijete čaj od divljeg origana on će imati pozitivna dejstva na lečenje upalnih i drugih procesa na koži, kao što je ekcem, osip i bradavice, ali ga pijte u umerenim dozama jer prevelika doza ovog čaja omamljuje.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Vranilova trava (Divlji origano) rinfuz 1kg Bilje Borča“