Lotos koren čaj 50gr Mitoku

1.800,00 rsd

Kategorije: ,

Opis

Lotos koren čaj 50gr Mitoku

Lotos je višegodišnja biljka koja čiji koren ima čestu primena orijentalnoj medicini i to u otklanjanju različitih zdravstvenih tegoba, naročito respiratornih. Lotos koren sadrži: nelbumin, aparagin i skrob. Nelbumin stimuliše telesne tečnosti i mišićno tkivo, a asparagin stimuliše izbacivanje otpadne sluzi iz pluća i bronhijalnih puteva. Lotos je hranljiv i daje mnogo energije jer lotosov skrob sadrži 13 % jednostavnih šećera.

Lotosov koren povoljno deluje kod:
1. prehlade
2. upale sinusa
3. za ublažavanje kašlja
4. prolećnih alergija
5. kod problema gornjih puteva disajnog aparata
6. rastvaranja viška sluzi u telu
7. povoljno deluje na bubrege jer pomaže izbacivanje viška tečnosti

Posebno se preporučuje astmatičarima i kod akutnog i hroničnog bronhitisa.
Koren lotosa je veoma koristan kod prolećnih alergija od kojih vremenom niko od nas nije imun. Prema makrobiotičkom pristupu zdravlju alergije ukazuju na postojanje potpune neravnoteže u organizmu te prezasičenosti pojedinih organa.Koren lotosa je jedna od najstarijih vrsta korenastog povrća. Lotos je višegodišnja biljka. Lotos koren je poreklom iz Indije odakle su ga budistički sveštenici doneli u Kinu, a odatle je zatim prenet u Japan. Lotosov koren se vadi u zimskom periodu, kada je najbogatiji hranjivim sastojcima.

sastojci

Sušeni sečeni koren lotosa.

način pripreme

Lotos koren osušen prirodnim putem, spreman je za upotrebu posle natapanja u vodi. Može se kuvati u varivima, supama ili obicnoj vodi nekoliko minuta. Kada je izrezan na kriške veoma dekorativno izgleda na tanjiru u kombinaciji sa azuki-pasuljem, sa arame ili hijiki algama
1 kašičica komadića lotosa kuva se 5-8 minuta u 2.5 dcl vode uz dodatak par kapi šoju sosa (shoyu).

 

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Lotos koren čaj 50gr Mitoku“