Nana čaj Kirka 20 filter kesica

70,00 rsd

Kategorija:

Opis

Nana čaj Kirka 20 filter kesica

Nana (menta) je višegodišnja biljka, jakog mirisa. Njeno uzgajanje je lako, ali zahteva dosta vode. Može se uzgajati u saksiji ili u bašti. Za medicinsku upotrebu, najbolje je prikupiti listove nane.

Biljka nana za lečenje raznih bolesti

1. Organi za varenje: nana deluje kao prirodni lek za smirenje stomaka. Popijte čaj od nane čim primetite prve simptome, kao što su nadimanje, grčevi i nadutost. Piti jednu šolju dnevno. Čaj od nane će umiriti vaš želudac i creva. Možete koristiti čaj od nane i za gastritis i kolitis.

2. Organi za disanje: zahvaljujući sadržaju mentola, nana pročišćava disajne puteve. Preporučuje se kod lečenja prehlada, gripa ili kod visoke temperature. Možete piti nekoliko šolja čaja od nane na dan.

3. Bronhitis: sadržaj sirćetne i askorbinske kiseline u nani pomaže u razgradnji sluzi, i doprinosi da se sluz izbaci iz pluća.

4. Oči: zahvaljujući svom antioksidansnom dejstvu nana može sprečiti pojavu katarakte. Slobodno pijte nekoliko šolja dnevno čaja od nane.

5. Za smirenje: ukoliko patite od nervoze, lupanja srca, popijte šolju tople vode sa nekoliko kapljica eteričnog ulja nane.

6. Neprijatan zadah (halitoza): ukoliko imate problema sa neprijatnim zadahom, napravite napitak od 1 kašičice suve nane i 1 čaše vode. Pijte 2 čaše dnevno ili ispirajte usta ovom tečnošću.

7. Problemi sa kožom: zbog svojih antiseptičkih i antibakterisjkih karakteristika, nana se koristi i za spoljašnju upotrebu kod raznih povreda, uboda insekata, svraba i iritacije kože.

8. Reuma: ulje od nane često se upotrebljava za ublažavanje bolova kod osoba koje pate od reume.

9. Bolovi u grlu: od davnina je poznato da čaj od nane i mentol bombone idealno deluju kod iritacije grla, ublažavaju bolove i pomažu da se što pre oporavite.

10. Kamen u bubregu: u narodu postoje verovanja da lekovita svojstva čaja od nane mogu sprečiti pojavu kamena u bubregu.

11. Rak: nedavna istraživanja pokazuju da biljka nana sadrži određene enzime koji pomažu u uništavanju kancerogenih ćelija.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Nana čaj Kirka 20 filter kesica“