Rastavić rinfuz 1kg Bilje Borča

1.700,00 rsd

Kategorija:

Opis

Rastavič rinfuz 1kg Bilje Borča

Rastavić je vekovima u upotrebi kao biljka koja pomaže pri lečenju upale bubrega, mokraćnih puteva, organa za varenje, ublažava opadanje kose i druge tegobe.

Rastavić ili preslica (Equisetum arvense) veoma je bogat mineralima, na prvom mestu silicijumom, elementom koji pojačava vezivno tkivo, jača kosti, kosu i nokte i deluje protiv artritisaRastavić sadrži i saponin ekvizetonin, flavonske heterozide, vitamin C, tanin i gorke supstance.

Čaj od rastavića je proveren narodni lek za mokraćne kanale i bubrege. Rastavić u kombinaciji sa glogom i matičnjakom preporučuje se i ljudima koji pate od visokokg krvnog pritiska (zbog svog diuretičnog delovanja).

Rastavić se posebno preporučuje osobama koje pate od osteoporoze, bolova u kostima i zglobovima. Silicijum iz ove biljke smatra se odličnim sredstvom za jačanje tetiva, ligamenata i hrskavice.

U kombinacji sa rusomačom i hajdučkom travom, rastavić je dobar biljni lek za pojačane i bolne menstruacije praćene odlivom i pojačanim vaginalnim sekretom.

Ograničenja u upotrebi :    Potreban je oprez kod edema nastalih usled oštećenja srca ili bubrega.

Način pripreme i upotrebe čaja :    Supenu kašiku herbe rastavića preliti šoljom (200ml) hladne vode i zagrejati do ključanja. Sud poklopiti i ostaviti da stoji pola sata, potom procediti. Piti dva do tri puta dnevno po šolju čaja posle jela.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Rastavić rinfuz 1kg Bilje Borča“